Verbinding tussen jong en oud

Ontmoetingsgroep Wonen Plus Welzijn en IKC Oudkarspel

Op 1 november 2022 startte bij Wonen Plus Welzijn een ontmoetingsgroep voor mensen met geheugenproblemen in Het Behouden Huis in Oudkarspel. Elke woensdag komt de groep bij elkaar. De activiteiten bestaan uit het voeren van gesprekken, wandelen en de lunch voorbereiden. Daarnaast spelen de deelnemers gezelschaps- of bewegingsspellen, doen iets met muziek of iets creatiefs.

De ontmoetingsgroep heeft sinds november ook contact met de peuters van het IKC in Oudkarspel.

Nadat de peuters van de peutergroep De Dolfijn een paar keer op visite waren geweest bij de ontmoetingsgroep, wilde een aantal deelnemers van de groep ook wel eens op school komen kijken.

De peuterleidsters Eva en Wendy waren erg enthousiast over deze verbinding tussen jong en oud en vonden het een goed idee om de ontmoetingsgroep op visite te laten komen bij de peuters. Ieder genoot op z`n eigen manier van elkaars aanwezigheid.

Nicolette, de activiteitenbegeleider van Wonen Plus Welzijn, vertelt: Eén van de deelnemers nam plaats in de huishoek, waar de tafel al mooi was gedekt. Anderen hielpen kinderen met de puzzels. Sommigen genoten op afstand van de spelende kinderen. Ook werden samen nog wat oude bekende kinderliedjes uit volle borst meegezongen met de trekharmonica.”

De volgende afspraak werd al snel gemaakt en afgelopen woensdag 17 mei kwamen de peuters bij Het Behouden Huis. Nicolette: ”De leidsters hadden bedacht om de peuters en ouderen samen te laten knippen en plakken op het thema ’supermarkt’. Er werden allemaal lekkere dingen uit een folder geknipt en op een winkelwagentje geplakt.”

Zij vervolgt: ”Het was echt zo leuk. De peuters voelden zich steeds vrijer en er werd veel gekletst en gelachen. Na afloop werd er nog even lekker gedanst en zat deze gezellige verbindingsochtend er alweer op. We kijken nu alweer uit naar de volgende keer!”

Meer weten over deze ontmoetingsgroep? Neem contact op met Nicolette Conijn-Mulder via

tel. 06 - 83636430 of mail naar dijkenwaard@wonenpluswelzijn.nl

 

------------------

Muziek FotoPlay - Auteursrecht:

------------------

Muziek: Walk In The Park

Musicus: Jason Shaw