Ontmoetingsgroep Broekerveiling in Westfriese stijl!

‘Skoftig moôie’ modellen'

De Ontmoetingsgroep BroekerVeiling, onder begeleiding van Wonen Plus Welzijn, beleefde onlangs een bijzonder mooie middag. De deelnemers komen iedere vrijdag bij elkaar in het Museum BroekerVeiling. Samen maken zij er een gezellige dag van. En dit keer geheel in Westfriese stijl.

 

In Westfries Kostuum

Tijdens de ‘Vrolijke Voorjaarsdagen’ van het museum was daar ook de Vereniging Behoud Westfries Kostuum. Nieuwsgierig naar de kostuums en in een vrolijke bui werden de deelnemers in de Westfriese kostuums gestoken. Zo ervaarden zij hoe de mensen er rond 1900 bij liepen. De heren in traditioneel werkgoed met boerenkiel, rode zakdoek en pet. De dames in een jak en een mooie lange rok. De rok woog al behoorlijk zwaar, en dan te bedenken dat daaronder vroeger nog 3 onderrokken en een pijpjesbroek met broderiekant werden gedragen.

 

De verkleedpartij was ‘skoftig moôi’, net zoals de modellen. Dat moest natuurlijk vastgelegd worden want voor de deelnemers is deze groepsfoto een zeer waardevolle herinnering en ‘onvergetelijk’..

 

Tekst: Paula de Goede 

Ontmoetingsgroep Broekerveiling in Westfriese stijl Ontmoetingsgroep Broekerveiling in Westfriese stijl