Inzamelactie wol groot succes

De inzamelingsactie van de Schager Uitdaging, Gewoon bij 10 en Wonen Plus Welzijn voor wol voor de opvanglocatie in ’t Zand was een groot succes. Maar liefst 12 dozen met wol, katoen, brei- en haaknaalden en overige leuke accessoires zijn de afgelopen periode ingeleverd bij het inzamelpunt in de winkel ‘Gewoon bij 10’ van Martine de Vries. Deze actie is gestart op verzoek van Wonen Plus Welzijn. Zij hadden contact opgenomen met de Schager Uitdaging en waren opzoek naar deze materialen voor de bewoners van de tijdelijke opvanglocatie in ’t Zand, zodat deze mensen op een leuke manier de tijd kunnen verdrijven.

Elise Visser van Wonen Plus Welzijn: “Wij zijn aangenaam verrast door het enthousiasme en de grote opbrengst. Ook bij ons aan de Zijperweg zijn spontaan dozen en tassen met wol en breinaalden gebracht. Wat extra leuk is, is dat ook een aantal mensen heeft aangeboden om les te geven en te helpen. Het plan is op korte termijn een workshop te geven. De opbrengst is zo groot dat hiermee ook andere opvanglocaties geholpen kunnen worden.”

Ook Martine de Vries van Gewoon bij 10, een (web)shop voor Yarn & Wannahaves, kijkt terug op een prachtige actie. Zij is door Gerda Venema, matchgroepslid van de Schager Uitdaging, benaderd met de vraag of zij kon helpen. “Op het moment dat ik kenbaar maakte bij mijn klantenkring dat ik een inleverpunt zou worden voor dit goede doel, werd er al voor de startdatum van de actie het een en ander ingeleverd. Heel veel mensen zijn gelijk aan het opruimen gegaan en kwamen al snel met tassen vol prachtige bollen wol binnen. Naast de grote diversiteit aan bollen kwamen er ook ontzettend veel brei-, haak- en rondbreinaalden binnen. Ook zijn er tal van boeken en leuke accessoires gebracht waar de mensen hele mooie dingen van kunnen maken. In de winkel kwamen niet alleen bestaande klanten spullen brengen, maar ook voor mij onbekende mensen. Het was heel leuk om iedereen te mogen ontvangen en de verhalen van de mensen te horen. Het is duidelijk dat het doel van deze actie de mensen meteen aan het werk heeft gezet en een ontzettend mooie opbrengst heeft opgeleverd. Wij hopen dat de mensen van de opvanglocatie met veel plezier met al het materiaal aan de slag gaan. Daar moet vast iets moois uit komen,” aldus Martine de Vries.

_Prachtig resultaat wolinzameling voor Opvanglocatie 't Zand_ Elise Visser - WPW (links) en Martine de Vries - Gewoonbij10 (rechts) _Prachtig resultaat wolinzameling voor Opvanglocatie 't Zand_ Elise Visser - WPW (links) en Martine de Vries - Gewoonbij10 (rechts)
_Prachtig resultaat wolinzameling voor Opvanglocatie 't Zand - gewoonbij10 en WPW - dozen _Prachtig resultaat wolinzameling voor Opvanglocatie 't Zand - gewoonbij10 en WPW - dozen