Vrijwilligers gezocht voor de Oekraïense opvanglocatie Molenweid

Inmiddels zijn bijna alle kamers bezet van het voormalig verzorgingshuis Molenweid en is het lekker bedrijvig op de opvanglocatie in Wieringerwaard. Dit zorgt ook voor meer hulp- en ondersteuningsvragen van de bewoners. De Nederlandse taal en wetgeving kunnen soms lastig zijn voor de bewoners. Ook voor de kinderen zou het fijn zijn als er naast school ook activiteiten zijn. Daarom is Wonen Plus Welzijn op zoek naar vrijwilligers die ons team willen versterken.

We zetten de vrijwilligers vacature voor u op een rijtje:

Een team begeleiders helpt de bewoners met dagelijkse dingen. Denk aan een afspraak plannen bij de tandarts, een gesprek bijwonen bij de gemeente en/of bellen met instanties. Elke begeleider krijgt vaste bewoners die begeleid moeten worden. Dit is een relatie die u aangaat voor een langere tijd. Vertrouwen moet immers worden gewekt. Wij zijn op zoek naar 4 extra begeleiders.

Voor de jongste bewoners kan het op straat angstig zijn en ze blijven daardoor veel binnen. Dit kan zorgen voor drukke situaties op de opvanglocatie. Achter het gebouw is een groot grasveld en in de buurt zijn er ook sport en spel accommodaties. Wij zijn op zoek naar jongeren 16+/volwassenen die met onze kinderen sport- en spelactiviteiten willen doen. Bijvoorbeeld een voetbal toernooitje, met een groep naar de speeltuin of iets anders leuks.

Om wat meer gezelligheid en afleiding te creëren zou het leuk zijn om af en toe een activiteit te kunnen aanbieden. Het gaat om activiteiten voor kinderen en volwassen. Bijvoorbeeld live muziek, kinderdisco, toneel, karaoke, bingo, paasontbijt etc. Vindt u het leuk om vrijwillig bij ons te komen optreden of om een leuke activiteit te organiseren. Wij zijn op zoek naar u!

Lijkt het u leuk om ons team te komen versterken? Dan kunt u contact opnemen met Nicolette van Houten:  n.vanhouten@wonenpluswelzijn.nl

vrijwilligers gezocht vrijwilligers gezocht