Nieuwe uitdaging als Vrijwillig Onafhankelijk Adviseur?

Nieuwe uitdaging als Vrijwillig Onafhankelijk Adviseur?

Wilt u anderen uit uw omgeving kunnen ondersteunen bij vragen over wonen, welzijn, zorg en regelgeving? Bent u goed in adviseren en mensen met elkaar verbinden? Bent u maatschappelijk betrokken? Dan bent u onze nieuwe Vrijwillig Onafhankelijke Adviseur (VOA)!

 

De functie

Binnen Wonen Plus Welzijn heeft de VOA een belangrijke verbindende rol. De VOA is een onafhankelijk cliëntondersteuner, die op verzoek of op eigen initiatief ondersteunt, verwijst, bemiddelt of vrijblijvend adviseert. De VOA geeft geen dwingende adviezen, maar probeert de eigen kracht van de hulpvrager te versterken en waar mogelijk te helpen.

 

De opleiding

Eind februari 2023 start Wonen Plus Welzijn een nieuwe VOA opleiding. Wij zoeken deskundige vrijwilligers voor de hele gemeente Dijk en Waard. Aan de opleiding, bestaande uit drie dagen, zijn geen kosten verbonden. Er is ruimte om maximaal vijftien nieuwe VOA’s op te leiden.

 

Houd vooral ook de persberichten in de gaten: op 15 februari houdt Wonen Plus Welzijn Dijk en Waard in Heerhugowaard namelijk een informatie avond voor iedereen die graag beter bekend wordt met de stichting. En voor wie interesse heeft actief te zijn als vrijwilliger.

 

Voor aanmelden of meer informatie, graag contact opnemen Petra Schoon via dijkenwaard@wonenpluswelzijn.nl of tel. 072-5717170 of tel. 0226-318050.

pexels-in gesprek pexels-in gesprek
pexels-photo-voa wpw pexels-photo-voa wpw