Middenmeer is in beweging!

Alle inwoners van Middenmeer zijn gevraagd om hun mening te geven over wat zij belangrijk vinden in hun dorp. En of zij ook mee wilden denken en doen om het wonen in het dorp nog mooier en aantrekkelijker te maken. Hiervoor hebben zij een Leefbaarheidsonderzoek in kunnen vullen. Het totaalcijfers dat is gegeven aan de leefbaarheid in het dorp is een 7,2.


Vorige maand hebben betrokken Middenmeerders samen met de kerngroep Leefbaarheid de resultaten van het onderzoek gepresenteerd aan organisaties die betrokken zijn bij het dorp. Daarna is er een bewonersavond georganiseerd en hebben de inwoners de gelegenheid gehad om op diverse thema’s hun wensen in te brengen. In het Leefbaarheidsonderzoek en ook tijdens de bewonersavond kwam naar voren dat veel inwoners graag wat willen betekenen voor hun dorp.

 

Uit alle opgehaalde informatie zijn 5 speerpunten geselecteerd:

1- Aandacht voor de jeugd
2- Bekendheid geven aan de activiteiten die in het dorp aangeboden worden

3- Een dorpsraad

4- Woningbouw en doorstroom

5- Behoud en uitbreiding voorzieningen


Betrokken Middenmeerders gaan samen met de kerngroep Leefbaarheid acties uitzetten naar aanleiding van deze speerpunten. Hierbij betrekken zij organisaties die wat kunnen betekenen voor de realisatie hiervan.

Alle inwoners die hebben aangegeven graag te willen meedenken worden nog benaderd. Begin volgend jaar komen de betrokken Middenmeerders en de kerngroep Leefbaarheid  weer bij elkaar om te inventariseren hoe de acties vorm hebben gekregen. De uitkomsten hiervan worden gecommuniceerd via de media.

 

De kerngroep bestaat uit team Sportservice, gemeente, Incluzio, LSBO-HK, Hollands Kroonse Uitdaging en Wonen Plus Welzijn.  

Voor meer informatie, vragen en wanneer u ook mee wilt denken, kunt u contact opnemen met kwartiermaker Marika de Jager, m.dejager@wonenpluswelzijn.nl, 06 – 46 06 63 17

hoofd middenmeer hoofd middenmeer