Tijdelijke vestiging Bibliotheek Niedorp is geopend (video)

De bibliotheek in Nieuwe Niedorp heeft vanwege de verbouwing in het winkelcentrum een tijdelijk onderkomen. Het pand aan de Ooievaarsweg is deze week in gebruik genomen en de bieb draait volop. Behalve de omgeving is er niets veranderd, de dienstverlening blijft precies hetzelfde.

Medewerker Liesbeth Groot geeft een rondleiding door het oude schoolgebouw. “Bij binnenkomst kunnen mensen bij de computer om boeken in te leveren”, vertelt Groot, “ook zijn in de blauwe kar de gereserveerde boeken te vinden.” De collectie is verdeeld over twee voormalige klaslokalen, één voor de jeugd en de ander voor volwassenen. Ook is er een ruimte voor activiteiten. “We waren één week dicht vanwege de verhuizing, maar nu gaan alle activiteiten en cursussen gewoon weer door”, zegt Groot, “ook de openingstijden zijn precies hetzelfde als voorheen”.

Eén van de activiteiten is het IDO-spreekuur. Vrijwilligers helpen burgers met hun vragen over de digitale overheid. In Nieuwe Niedorp is elke dinsdag van 10:00 tot 12:30 een vrijwilliger aanwezig in de bieb om gratis te helpen bij digitale overheidszaken, zoals het aanvragen van een rijbewijs of uitkering.