Gezocht: Taalmaatjes! (Dijk en Waard, regio Langedijk)

In samenwerking met de Bibliotheek Langedijk biedt Wonen Plus Welzijn het project ‘Taalmaatjes’. Op dit moment zijn diverse nieuwe Nederlanders in Dijk en Waard regio Langedijk op zoek naar een taalmaatje. Vind jij het leuk om mensen vaardiger te maken met de Nederlandse taal? Dan zoeken wij jou!

 

Wat ga je doen?

Samen met de deelnemer werk je op een laagdrempelige manier aan de vaardigheden op het gebied van lezen, spreken en schrijven. Bijvoorbeeld middels taaloefeningen. Ook kan dit uitgebreid worden met sociale activiteiten. Het doel: de zelfredzaamheid te vergroten. Hierbij biedt de bibliotheek ondersteuning met materialen en een training waarin je leert wat het inhoudt om taalmaatje te zijn. Vooral geduld en inlevingsvermogen zijn hierbij een groot goed, uitgebreide kennis van grammatica is niet nodig.

 

Voorbeeld: Vriendelijke enthousiaste vrouw uit Afrika zoekt een taalmaatje. Zij wil een opleiding volgen in de zorg, maar eerst beter Nederlands spreken en schrijven. Zij is al redelijk gevorderd en kan zich goed verstaanbaar maken. Het samen met haar oefenen levert een gezellig en leerzaam uur op voor beide partijen!

 

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten?

Maak kennis met dit prachtige project tijdens een informatieve bijeenkomst op vrijdag 20 januari 2023, van 13.00 tot 14.30 uur in de Bibliotheek Langedijk, Bosgroet 4 in Zuid-Scharwoude.


Aanmelden kan per mail via langedijk@wonenpluswelzijn.nl of telefonisch op 0226-318050.

Contactpersoon is Ferry Blokker.

Taalmaatjes pexels Taalmaatjes pexels