OPROEP VRIJWILLIGERS ONTMOETINSCENTRUM DE NES IN SCHAGEN

Ontmoetingscentrum De Nes in Schagen is een informatie- en ontmoetingsplek voor mensen met geheugenproblemen en beginnende dementie. Al ruim 12,5 jaar bieden wij onze deelnemers een fijne dag met een gevarieerd aanbod van activiteiten. Er is voor elk wat wils, niks moet en alles mag. Ook mantelzorgers, vrijwilligers en andere mensen uit de wijk zijn van harte welkom in De Nes. Iedereen is welkom!

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Samen met onze deelnemers (maximaal 10) drinken we eerst koffie en voeren we een gesprek over de actualiteit en wat er leeft. Daarna is er gelegenheid om een activiteit te doen uit ons maandprogramma. Tussen de middag eten we een gezonde, warme maaltijd die we ook met elkaar klaar maken. ’s Middags gaan we als het even kan met z’n allen naar buiten voor een wandeling. Daarna is er koffie en thee en gelegenheid om nog een activiteit te doen.

Er werkt altijd minimaal één professionele begeleider op de groep. Daarnaast werken we met vrijwilligers en stagiaires. Voor jou als vrijwilliger is er van alles te doen. Je kan dan ook echt kiezen wat bij jou past. Is de rol van gastheer of gastvrouw op jouw lijf geschreven? Of hou je ervan om gericht te helpen bij activiteiten? Speel je een muziekinstrument, kun je zingen, vertel je graag verhalen? Of heb je een andere passie die je graag wilt delen? Het kan allemaal. We komen graag met je in gesprek!

Ben je een dagdeel of dag beschikbaar en wil je je graag inzetten voor onze wijk? Vind je het net als ons belangrijk dat mensen met geheugenproblemen en beginnende dementie mee kunnen blijven doen in onze maatschappij? Ben je een echte sfeermaker, kan je goed luisteren en ben je oprecht geïnteresseerd in je medemens? Heb je daarbij affiniteit met onze bezoekers en sta je open om te leren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten? Neem dan contact op met Ontmoetingscentrum De Nes, tel. 06-20305301. Je krijgt dan één van onze teamleden aan de lijn.  

Gezocht Gezocht