Goed voornemen 2023, word Buurtbemiddelaar!

“Beter een goede buur dan een verre vriend”

Wat als je helemaal niet met je buren overweg kunt en er steeds meer irritaties ontstaan. Ruzies of problemen tussen buren kunnen hoog oplopen en de leefbaarheid in een buurt aantasten. Getrainde vrijwilligers worden ingezet als buren er samen niet uitkomen. Binnen de gemeente Dijk & Waard en gemeente Schagen willen wij ons team van vrijwillige buurtbemiddelaars uitbreiden.

- Heeft u interesse in het verhaal achter de klacht/een probleem?


- Ziet u het als een uitdaging om mensen die een conflict hebben weer met elkaar in gesprek te brengen?


- Werkt u graag in duo verband?


- Bent u al mediator of bemiddelaar en wilt u extra ervaring opdoen? 

- Vindt u het leuk om uw talenten in te zetten voor een prettiger en veiligere woonbeleving binnen de gemeente Dijk en Waard en/of Schagen?


- Bent u minimaal vijf keer per jaar beschikbaar voor een inzet voor buurtbemiddeling?


- Vindt u het leuk om aan te sluiten bij een groep enthousiaste en gedreven vrijwilligers?


- Heeft u de tijd om naast uw inzet als bemiddelaar vijf keer samen te komen met het team voor overleg, om van elkaar te leren en één keer per jaar een verdiepingstraining te volgen?

Dan zijn wij op zoek naar u!

Wonen Plus Welzijn biedt u een landelijke erkende training tot buurtbemiddelaar aan. De training vindt plaats in Noord-Scharwoude op vrijdag 27 en zaterdag 28 januari.

Na deze training bent u inzetbaar als vrijwillig buurtbemiddelaar binnen de gemeente Dijk en Waard en/of de gemeente Schagen. Samen met de andere vrijwillige bemiddelaars zet u zich in voor een betere leefomgeving.

Buurtbemiddelaars worden ondersteund door een professionele coördinator en ontvangen deskundigheidsbevordering vanuit Wonen Plus Welzijn.

Enthousiast geworden? 
Bent u na het lezen van dit bericht enthousiast geworden over de functie vrijwillig buurtbemiddelaar en wilt u zich hiervoor inzetten?

Stuur dan vóór 20 december in het kort uw motivatie en uw contactgegevens naar e.vanvugt@wonenpluswelzijn.nl. 

U kunt ook contact opnemen als u nog vragen heeft over de functie vrijwillig buurtbemiddelaar. Na uw aanmelding nemen wij contact met u op voor een wederzijdse kennismaking.

Gezocht Gezocht