Vrijwilligers Bedankt: Een warme bakker ervaring

In de week van 5 tot 13 november 2022 vond de Vrijwilligers Bedankt en de Dag van de Mantelzorg plaats. Vrijwilligers en mantelzorgers werden bedankt door gemeenten, Wonen Plus Welzijn, MET Heerhugowaard en Team Vrijwillig voor hun inzet en tijd. Zij konden een cadeau of een activiteit uitzoeken.

Paula de Goede, vrijwilligster bij de Ontmoetingsgroep BroekerVeiling (Wonen Plus Welzijn), vertelt over haar cadeau.

‘Als vrijwilliger bij Wonen Plus Welzijn mocht ik, net als alle andere vrijwilligers en mantelzorgers, een cadeau uitzoeken als dank voor de inzet van het afgelopen jaar. Dat vond ik echt een verrassing. Wat is nou leuker dan een cadeautje uitzoeken, naast je vrijwillige inzet voor de medemens. Er was veel keuze in het soort cadeaus. Een ervaring vind ik altijd leuk, dus ik koos een rondleiding bij Bakkerij Jonker in het Hof van Langedijk. Op 10 november, de Dag van de Mantelzorg, werden wij, een groep van 11 vrijwilligers en mantelzorgers, door bakker Jeroen ontvangen. We kregen een kijkje achter de schermen in de bakkerij, mochten een zuurdesembrood maken en bakken in de vorm van een pompoen en nog iets creatiefs zien te maken van een stuk marsepein. Tijdens de koffie vroeg bakker Jeroen benieuwd waarom wij vrijwilligerswerk doen. Eigenlijk dachten we er allemaal hetzelfde over, je wilt iets betekenen voor een ander en je krijgt er zoveel voldoening en energie voor terug.

Naast een klein inkijkje in het leven van een bakker, vond ik het zeer waardevol om ook andere vrijwilligers te ontmoeten en in gesprek te gaan met een mantelzorger. Zo konden we wat ervaringen over en weer delen.

Met achterop de fiets een warm brood en daarop een langzaam inzakkende marsepeinen paddenstoel kwam ik blij thuis met weer een leuk verhaal.

Wonen Plus Welzijn, gemeente Dijk en Waard en Bakkerij Jonker, hartelijk dank voor dit leuke vrijwilligerscadeau.

Vrijwilligers bedankt bij bakkerij jonker Vrijwilligers bedankt bij bakkerij jonker
belangstelling bij de workshop bij bakkerij jonker belangstelling bij de workshop bij bakkerij jonker
paula bij bakkerij jonker paula bij bakkerij jonker