Oekraïners uit Hollands Kroon genieten van regionaal aanbod.

De afgelopen 2 maanden kregen de Oekraïense vluchtelingen in Hollands Kroon de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse leuke uitstapjes. Even weg van alle dagelijkse zorgen en met het gezin genieten van wat onze regio allemaal te bieden heeft. Wonen Plus Welzijn werd ingezet als organiserende partij. In de periode september – oktober is het weer altijd een spannend element, maar gelukkig waren de weergoden ons goed gezind. Bij elk uitstapje was er een blauwe hemel en een heerlijke temperatuur.

Allereerst stond er kennismaken met de Zuiderzee in het Zuiderzeemuseum op de agenda. Het feest begon al op de boot naar het museum en het museum bood vertier voor ieder. Het tweede uitstapje stond in het teken van dierendag. Hoenderdaell was de meest geschikte plek om te bezoeken. Het derde en laatste uitstapje viel in de herfstvakantie. We gingen naar speelparadijs de Goudvis. Al blijft de taalbarrière een feit, de gezichtsuitdrukkingen spraken boekdelen. Deze uitstapjes werden mogelijk gemaakt door Hollands Kroonse Uitdaging (hollandkroonseuitdaging.nl), de medewerking van de drie locaties en het vervoersbedrijf Peer & Co die ons allen financieel tegemoet kwamen.

Vindt u het leuk om onze initiatieven te ondersteunen of om hier meer over te lezen? Kijk dan op onze website www.wonenpluswelzijn of bel met 0224-273140.

Foto 1 Foto 1
Foto 2 Foto 2