Kom naar onze OPEN DAG op zaterdag 8 OKTOBER

Hoe is het om vrijwilliger of medewerker te zijn bij Wonen Plus Welzijn (WPW)? En waarvoor kunt u bij ons terecht?

Zaterdag 8 oktober is dé kans om hierachter te komen. Neem van 12.00 tot 16.00 uur een kijkje bij alle WPW locaties die de deuren openen en krijg een indruk van onze diensten en activiteiten.

Elke regio heeft een aantrekkelijk en informatief programma samengesteld. Ga in gesprek met vrijwilligers en welzijnsconsulenten, neem informatiemateriaal mee en vooral .. geniet van deze gezellige, leerzame middag! 

Interesse om te werken bij WPW, maar graag eerst kennismaken met onze organisatie?
Ook dan is het een aanrader langs te komen voor een oriënterend gesprek met één van onze medewerkers. Hiervoor graag vooraf even aanmelden via info@wonenpluswelzijn.nl. (mailto:info@wonenpluswelzijn.nl)
*aanmelden is alleen van toepassing in de regio Schagen)

De programma’s en activiteiten per regio
 

Hollands Kroon

Buurtkamer Keijzershoff, Vreedenhoff 66 Anna Paulowna
Proeven bij het kraampje van de maaltijdservice, verkoop van spullen van de matchgroep en sjoelen


Cultuurhuis De Kolk, Weereweg 32 Lutjewinkel
Hapjes proeven, gemaakt door de brunchgroep. Verder zijn Vrijwillig Onafhankelijk Adviseurs aanwezig voor informatie en advies.


Naaiatelier bij het Boetje van Present, Brugstraat 35 Middenmeer
Leuke, creatieve workshops; maak een tas of speldenkussen (opgeven kan bij Servicepunt Wieringerwerf, tel. 0227 591570). Doe mee met de prijsvraag kralen raden of neem een kijkje in de winkel! 


Ontmoetingshuis Wieringen, Wieringerland Museum, Stroeërweg 39 Hippolytushoef
Hier is een workshop ’creatief met papier’ en deelnemers laten zien wat zij zoal doen (spel, bewegen en geheugentraining.

Op alle locaties kunt u kennis maken met onze vrijwilligers en er is een vacaturetafel vol met
onze leuke vrijwilligersvacatures. En .. u kunt de welzijnsmeter doen (hoe is het met uw welzijn?)

 

Julianadorp

Ontmoetingscentrum De Verbinding, Boterzwin 3476

Kom proeven van een stamppot proeverijtje of ga mee met een rondleiding door de keuken. Deelnemers van de Ontmoetingsgroep en vrijwilligers vertellen wat zij zoal doen.

 

Dijk en Waard

De Anbouw, Dorpsstraat 610 Noord-Scharwoude

Geniet van 13 uur tot 13.45 uur van een heerlijke maaltijdproeverij. Haak daarna aan bij het haakcafé en zie hoe de schitterende kleurrijke creaties met veel liefde gemaakt worden. Ook voor goede doelen. Weggooien, mooi niet! Krijg uitleg over hoe bij het Repair Café kapotte spullen weer een nieuw leven krijgen.

Kom alles te weten over de ontmoetingsactiviteit in de Broekerveiling voor mensen met geheugenproblematiek en ontdek vanaf 12.15 tot 13.45 uur wat het inhoudt om een buurtbemiddelaar. te zijn.

Vind uit hoe waardevol het is om ‘taalmaatje’ te zijn. Natuurlijk is er ook aandacht voor:‘Talent voor Ambacht’. WPW won dit jaar de Pius Prijs met dit initiatief dat in de loop van het jaar steeds meer vorm krijgt.

En  ‘last but not least’: doe mee aan de welzijnscheck of de speciaal voor deze dag georganiseerde activiteiten in de Huiskamer van het jongerenwerk!

Voor meer info, neem contact op met tel. 0226-318050 of mail langedijk@wonenpluswelzijn.nl

 

Schagen 

Hoofdkantoor Schagen, Zijperweg 14

Maak kennis met onze diensten, ons werkleerbedrijf de Factorie en het Maaltijdservicepunt. De mensen van de Factorie vertellen niet alleen wat ze doen, maar ook het winkeltje met handgemaakte artikelen is open en u kunt in de werkplaats aan de slag om een eigen nestkastje te maken.

Ook is er een Foodtruck op het terrein aanwezig waar live gekookt wordt door de chef-kok van Magnushof, zodat u de fantastische maaltijden van het Maaltijdservicepunt kunt proeven. De Vrijwillig Onafhankelijke Adviseurs (VOA’s) en Senioren Woonadviseurs staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en ook Buurtbemiddeling Schagen zal zich presenteren aan u.
 

Buurtkamer Callantsoog, Patrijzenweg 2

In locatie Huys ten Oghe in Callantsoog wordt een creatieve workshop gegeven en kunt u klaverjassen, sjoelen en biljarten. De creatieve workshop start om 12:30 uur en 14:00 uur. Aanmelden is niet nodig.
 

Buurtkamer Dirkshorn, Hornhoeve 1

In Dirkshorn presenteren verschillende verenigingen zich. U kunt hier terecht voor een heerlijke handmassage en meedoen aan een creatieve activiteit. Aanmelden is niet nodig. Als afsluiting van deze bijzondere dag gaat de groep ’Onder Ons’ de bezoekers voorzien van live muziek.
 

Buurtkamer Waarland, Sabinahof 1

De Buurtkamer in Waarland staat in het teken van de Doet & Ontmoet. Tijdens deze dag zijn er activiteiten te doen zoals sjoelen, waterpongen, kubben en wordt er gewerkt met de beweegbox. Om 14.00 uur kunt u genieten van een voorstelling volksdansen.
 

Buurtkamer Warmenhuizen, Pastoor Willemsestraat 2

In de Buurtkamer worden schilderijen van lokale kunstenaars geëxposeerd en is er van 12:00 uur tot 14:00 uur een creatieve workshop. Aanmelden is niet nodig.
 

Ontmoetingscentrum de Nieuwe Nes, Schoenmakerspad 1 Schagen

Het Ontmoetingscentrum is er voor mensen met een lichte vorm van geheugenproblematiek. Er is een quiz over dementie en is er kunst te bekijken in de schilderijengalerij de Nes. Daarnaast is er om 14:00 uur live muziek van het koor ‘Op eigen Wijze’.

 

 

 

poster open dag WPW magazine rvs def poster open dag WPW magazine rvs def
poster open dag WPW Schagen def tbv nieuwsbrief poster open dag WPW Schagen def tbv nieuwsbrief
poster open dag WPW Hollands Kroon tbv vrijw nieuwsbrief website poster open dag WPW Hollands Kroon tbv vrijw nieuwsbrief website
poster open dag WPW Dijk en Waard_ poster open dag WPW Dijk en Waard_