Elke dag een belletje doet goed

Dijk en Waard

Voor een veilig gevoel voor wie alleen woont en graag dagelijks iemand telefonisch spreekt is er de contactcirkel. Nieuwe deelnemers zijn altijd welkom. Ook zoeken wij extra vrijwilligers voor de belcirkels. Helpt u mee deze waardevolle dienst draaiende te houden voor de mensen? Dit kan vanuit huis.

U wordt eens in de vier weken de gehele week van 8.30 tot 9.00 uur ingezet en start de cirkel met een kort belletje aan deelnemer 1. De laatste deelnemer neemt weer contact op met u, waarna de cirkel rond is. Dit vrijwilligerswerk is uit te voeren vanuit huis. 

 

Een deelnemer vertelt: ”Het voelt heel vertrouwd. Elke dag sta ik om 8 uur op. Dan weet ik, ik word gebeld. Ik kijk er elke dag weer naar uit.
Het biedt houvast en structuur aan de dag en het idee dat er iemand op me let is geruststellend. Mocht
er iets met me zijn waardoor ik niet kan opnemen, dan wordt mijn buurvrouw gebeld door de vrijwilliger die de weekleiding heeft. Zij heeft mijn sleutel en kan kijken of er iets is.” 

Eerder dit jaar kwam NH Nieuws op bezoek. Zij waren erg benieuwd naar onze belcirkels en de ervaringen. Bekijk hier de reportage! (https://www.nhnieuws.nl/nieuws/299439/contactcirkel-geeft-diny-91-een-veilig-gevoel-als-ik-val-in-de-douche-word-ik-gemist-in-de-belronde)


Interesse in deelname of om te ondersteunen als vrijwilliger? U bent welkom! Neem voor meer informatie / aanmelding contact op via tel. 0226-318050 of email naar langedijk@wonenpluswelzijn.nl  (mailto:langedijk@wonenpluswelzijn.nl )
of tel. Tel.: 072-5717170 of email naar heerhugowaard@wonenpluswelzijn.nl (mailto:heerhugowaard@wonenpluswelzijn.nl) .

 

De contactcirkel is onderdeel van het thuisabonnement van Wonen Plus Welzijn.

 

telefooncirkel telefooncirkel