NHD verslag Oekraïne hulp en start Doet en Ontmoet

In Hollands Kroon, Schagen en Dijk en Waard zet Wonen Plus Welzijn zich samen met vrijwilligers en samenwerkingspartners op veel manieren in voor Oekraïne vluchtelingen. Afgelopen week plaatste het NHD een mooi verslag met persoonlijke verhalen van bewoners en medewerkers die in opvanglocatie Transferium in Heerhugowaard verblijven en werken. En over de ontmoetingsactiviteiten die hier volgende week starten. 

Ook al ondergaan de bewoners een moeilijke, onzekere tijd, alle hulp doet de bewoners enorm goed. Dit bleek onlangs bijvoorbeeld wel tijdens een door de bewoners georganiseerde dankmaaltijd met Oekraïense gerechten en muzikale optredens. 

Zij doen hun best de draad zo goed mogelijk weer op te pakken. Volgende week start in Transferium een Doet en Ontmoet activiteit, want daar is nu behoefte aan: de mogelijkheid  elkaar te kunnen ontmoeten, een plek waar de mensen activiteiten kunnen ondernemen en hun verhaal kwijt kunnen. Zoals bij alle Doet en Ontmoet middagen van Wonen Plus Welzijn, die samen worden vormgegeven, waardoor mensen zich betrokken voelen. Ook zijn er leuke zomeractiviteiten.

Voor de zomeractiviteiten en Doet en Ontmoet zoekt de opvang nog naar vrijwilligers. Help je mee, bijvoorbeeld bij het uitzetten van een parcours of het organiseren van pannenkoekenavond?

Interesse?  Mail naar: transferiumhhw@outlook.com. (mailto:transferiumhhw@outlook.com)
Voor de Doet en Ontmoetgroep kunnen belangstellenden zich aanmelden bij oekraine@wonenpluswelzijn.nl (mailto:oekraine@wonenpluswelzijn.nl)

 

Lees in de PDF bijlage het verslag van het NHD.

 

Transferium NHD oekraine hulp dijk en waar Transferium NHD oekraine hulp dijk en waar