Noordkopvoorelkaar deelt gratis ‘zomerdoe(goed)boek’ uit voor een zomer vol impact plezier

21 juni 2022, Om de vakantietijd goed te beginnen, deelt vrijwilligersplatform Noordkopvoorelkaar gratis online zomerboeken uit. Inwoners van regio Hollands Kroon, Schagen en Den Helder gaan hiermee hun gelukkigste zomer ooit tegemoet. “Het zomerboek staat vol met activiteiten, verhalen, spelletjes en recepten waarmee je deze zomer in een uurtje het verschil maakt. Voor een ander én jezelf, want onderzoek wijst uit dat helpen je pas echt gelukkig maakt”.

Zon, zee, zonder bezoek

Tijdens de zomermaanden zien vrijwilligersorganisaties het aantal aanmeldingen en uurtjes inzet van vrijwilligers altijd dalen, vertelt Sandra van der Vaart van Noordkopvoorelkaar. ”Logisch natuurlijk, als de zon dan eindelijk schijnt, wil je liever daarvan genieten. Maar het aantal mensen dat zich eenzaam voelt neemt toe. We zagen dat soort hulpvragen met zo’n 30% stijgen afgelopen kwartaal. En zo’n hulpvraag gaat niet op vakantie tijdens de zomer. Daarom bedachten we een leuke manier om mensen te inspireren om deze zomer iets goeds te doen voor een ander: het zomerdoe(goed)boek”.

Impact in een uurtje
“In het zomerboek vind je allerlei dingen waarmee je het verschil maakt in een uurtje: lekkere recepten om te delen, impact activiteiten om te doen, inspirerende verhalen en puzzels om samen te maken. Ga bijvoorbeeld watermonsters vangen met je kids, doe een buurt clean-up challenge of maak de oudere buurvrouw blij met een tekening”.

Voor iedereen
Deelnemers van het platform Noordkopvoorelkaar, maar ook inwoners van Regio Schagen, Hollands Kroon en Den Helder kunnen het boek gratis downloaden op www.noordkopvoorelkaar.nl/zomerboek. Nog geen account aangemaakt? Doe dat dan ook direct op de site! Website NoordkopvoorElkaar (http:// www.noordkopvoorelkaar.nl/zomerboek)

Samen doen
Samen het verschil maken is ook nóg leuker. In het zomer-doe-goed-boek vind je daarom ook een heleboel activiteiten die je samen kunt doen. Dus trommel je vrienden, familie, gezin of zélfs je collega’s op voor een uurtje impact maken in de zon.
 

 

Foto persbericht zomerboek Foto persbericht zomerboek