12 ½ jaar Ontmoetingscentrum De Nes

Wij nodigen u graag uit om dit jubileum samen met ons te vieren op woensdag 22 juni a.s.!

Het concept voor het Ontmoetingscentrum voor mensen met een lichte vorm van dementie en hun mantelzorgers is bedacht door Rose Marie Droes, professor en hoogleraar aan het VU in Amsterdam. Stichting Alzheimer Nederland, Geriant, Woonzorggroep Samen en Wonen Plus Welzijn hebben destijds hun krachten gebundeld om dit project op te zetten met een combinatie van ondersteuning in zorg en welzijn.                        

Nu, 12 ½ jaar later, werkt ons team nog steeds met veel plezier en toewijding aan het begeleiden en ondersteunen van deelnemers en hun mantelzorgers.

Bij het Ontmoetingscentrum De Nes vindt men sociale contacten in een gezellige, huiselijke en sfeervolle omgeving, waar men zich veilig, vertrouwd en gehoord voelt.                                                            

Er wordt een gestructureerd dagprogramma geboden toegespitst op de wensen en behoeften van de deelnemers. We nemen de krant door, bereiden samen de lunch, doen iedere dag beweging- en spelactiviteiten, verzorgen de plantenbakken, zingen vaak en wandelen dagelijks rondom onze prachtige stek aan het Schoenmakerspad.                                                                                                                      

We ondersteunen de deelnemers om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te wonen en de mantelzorgers worden hierdoor tijdelijk ontlast. Het Ontmoetingscentrum is vijf dagen per week geopend.                                                        

Op 22 juni a.s. willen we graag met u samen genieten van een gezellige middag met een hapje en drankje. De middag is van 14.00 uur tot 18.00 uur in het Ontmoetingscentrum aan het Schoenmakerspad 1 te Schagen. Directeur Peter de Wit van Wonen Plus Welzijn blikt terug op de afgelopen jaren, er worden Westfriese verhalen verteld en daarnaast is er muziek. We vragen u om zich aan te melden bij de aanspreekpunten Tineke en/of Elja: telefonisch 06-20305301 of per mail: ontmoetingscentrum@wonenpluswelzijn.nl


Team Ontmoetingscentrum,

Elja Tepper, Tineke van der Kroon ,

Celsa van Vliet en Joke Rispens  

                                                

 

Foto 1 persbericht 3 juni 2022 Foto 1 persbericht 3 juni 2022