Pius Prijs naar ’Talent voor ambacht’ van Wonen Plus Welzijn!

Wat zijn we trots, blij en dankbaar als kersverse winnaars van de Pius Prijs 2022 en het bijbehorende bedrag van maar liefst € 70.000. Na een spannende finale met zeven andere kandidaten, sleepte ons project ’Talent voor ambacht’ de prijs in de wacht!

Ouderen delen bij ’Talent voor ambacht’ hun (vak)kennis aan onder andere jongeren en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Na de zomer gaat het project van start in twee buurthuizen in Dijk en Waard. Het gewonnen geldbedrag wordt besteed aan de inrichting van de werkplaatsen, de materialen en het vinden van ouderen die graag hun kennis overdragen.

Judith Sanstra van WPW over het project: ”Wij merken dat betekenisvol actief zijn voor iedereen belangrijk is. Maar vooral ook op latere leeftijd. Wij kijken dan ook altijd naar de mogelijkheden van mensen.” 

De Pius Prijs wordt dit jaar uitgereikt ter gelegenheid van het 150 jarig bestaan van de Pius-Stichting. Deze sociaal-maatschappelijke organisatie ondersteunt financieel projecten ter verbetering van de leefsituatie van en voorzieningen voor ouderen.

Om kans te maken op de prijs, diende WPW het projectidee van ’Talent voor ambacht’ in. Wie de eindstreep voor de Pius-Prijs haalt, hangt af van de mate van innovatie, duurzaamheid, haalbaarheid en originaliteit van elk idee. Maar vooral is van belang in hoeverre het bijdraagt aan een beter, actiever en socialer leven voor ouderen. ’Talent voor ambacht’ sluit hier uitstekend bij aan en is hierdoor verkozen tot de uiteindelijke winnaar, aldus de jury. 


Foto: Trotse winnaars Judith Sanstra, Petra Schoon, Corry Leijen, Peter de Wit en Jan Pilot van WPW, samen met een bestuurslid van de Pius-Stichting en presentratrice Karin Bloemen.


Zie ook de link en foto’s voor een verslag van de prijsuitrijking in het Noordhollands Dagblad.

wonenpluswelzijnwintpiusprijs2022 wonenpluswelzijnwintpiusprijs2022
geldbedrag pius-prijs geldbedrag pius-prijs
artikel pius prijs winnaars wpw nhd artikel pius prijs winnaars wpw nhd