Ontmoetingsgroep BroekerVeiling viert 1-jarig bestaan ‘op eigen wijze’

Door Paula de Goede

Voor de deelnemers van de Ontmoetingsgroep BroekerVeiling van Wonen Plus Welzijn is het iedere vrijdag al een uitje, maar op vrijdag 29 april werden zij extra in het zonnetje gezet. Samen met hun partners/mantelzorgers, familieleden en de betrokken vrijwilligers en beroepskrachten vierden zij het 1-jarig bestaan van de groep. In het restaurant van het Museum was het een en al gezelligheid onder het genot van een hapje en een drankje en muziek. Het ouderenkoor ‘Op Eigen Wijze’ trad speciaal voor hen op en zong welbekende liedjes waarbij luidkeels werd meegezongen. Alle aanwezigen kijken terug op een bijzonder plezierige middag en zoals deelnemer Walther zei: ‘Ook dit had ik niet willen missen.’.

 

Een dagje uit

Dat de Ontmoetingsgroep voor de deelnemers als een dagje uit wordt ervaren blijkt wel uit hun reacties, blij en enthousiast. Zelfs tijdens de coronaperiode ging de groep, zij het op aangepaste manier, gewoon door. Deelnemer Walther (94) uit Sint Pancras: ‘Ik kijk er iedere week naar uit om te gaan, ik wil dit niet missen. Via Geriant ben ik in deze groep gekomen. De vrijwilligers zijn bijzonder verzorgend en hebben alle aandacht voor ons. De gezamenlijke lunch vind ik heel erg gezellig, thuis ben ik altijd alleen. En de activiteiten zijn heel gevarieerd, van wandelen tot varen, tot het vragenspel met moeilijke vragen waar wij tot onze schik bijna altijd wel een antwoord op hebben.’

Ook Sylvia, de vrouw en mantelzorger van deelnemer Theo (68) uit Noord-Scharwoude geeft aan: ‘Wij zijn heel blij met dit initiatief, want in plaats van alleen maar thuiszitten gaat Theo nu op de dinsdag en vrijdag naar de Ontmoetingsgroep. Theo heeft het er erg naar zijn zin. Ik kan mij nu wat meer ontspannen en heb ruimte om de administratie bij te houden en wat meer tijd voor mezelf gekregen. Dat voelt erg fijn.’

 

Succes

De Ontmoetingsgroep bestaat uit mensen met geheugenproblematiek. Zij wonen zelfstandig thuis, alleen of met een partner, en ontvangen ondersteuning danwel mantelzorg.

Wonen Plus Welzijn is een jaar geleden gestart met de Ontmoetingsgroep BroekerVeiling, om de mensen een dag met activiteiten aan te bieden en daarmee de mantelzorger te ontlasten. Al snel bleek dit een succes te zijn en werd het maximaal aantal deelnemers van 10 bereikt. Maar de aanmeldingen bleven komen en is in het najaar een tweede Ontmoetingsgroep op de dinsdag gestart. De wekelijkse bijeenkomsten vinden plaats in het restaurant van het Museum BroekerVeiling, waarmee wij een uitstekende samenwerking hebben.

 

Wonen Plus Welzijn is een actieve welzijnsorganisatie in Dijk en Waard die met vrijwilligers ondersteuning biedt aan mensen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen en zo volwaardig mogelijk deel te nemen aan de samenleving.

Wilt u meer informatie over de Ontmoetingsgroep, dan kunt u terecht bij Wonen Plus Welzijn in De Anbouw in Noord-Scharwoude, tel.nr. 0226 – 318050 of via  emailadres langedijk@wonenpluswelzijn.nl.

Foto ouderenkoor Op Eigen Wijze Foto ouderenkoor Op Eigen Wijze