Werkleerbedrijf De Factorie zoekt tweedehands fietsen

Werkleerbedrijf De Factorie is o.a. bekend van het weesfietsenproject in de gemeente Schagen. Daardoor was het de afgelopen weken al mogelijk om een aantal vluchtelingen uit Oekraïne van een werkende fiets te voorzien. Maar de vraag blijkt groter dan het aanbod.

De opvang van de Oekraïense vluchtelingen in het Transferium in Heerhugowaard en verschillende locaties verspreid in de gemeente Hollands Kroon én in de gemeente Schagen hebben bij ons de vraag gesteld om fietsen te leveren.

Die fietsen zijn hard nodig om een nieuw leven op te bouwen, om de kinderen naar school te brengen en om vanuit de buitengebieden naar het centrum te komen. Daarom doen wij een beroep op u. Er is behoefte aan dames en herenfietsen, kinderfietsen en kinderzitjes. Misschien heeft u nog iets in de schuur staan? Kleine gebreken zijn geen problem, want het werkleerbedrijf kan hier met de fietsenwerkplaats een actieve rol in spelen en knapt de fietsen kosteloos op.

De fietsen kunnen op werkdagen gebracht worden bij Werkleerbedrijf de Factorie in het pand van Wonen Plus Welzijn aan de Zijperweg 14 in Schagen

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u bellen met Hanneke van Zanen of Elise Visser op het telefoonnummer 0224-273140.

Foto persbericht 4 mei 2022 Foto persbericht 4 mei 2022