Wethouder doet en ontmoet

Wethouder Mary van Gent bezoekt Kreileroord


Op woensdag 20 april bezocht Mary van Gent, wethouder gemeente Hollands Kroon, de nieuw opgestarte Doet & Ontmoet groep in Kreileroord De groep is een initiatief voortgekomen uit  het behoeftenonderzoek dat in Kreileroord is gehouden door de kerngroep Leefbaarheid. De groep wordt uitgevoerd door Wonen Plus Welzijn. De welzijnsorganisatie organiseert al jaren met succes op diverse plekken in de regio dergelijke samenkomsten met als doel een dorpsgenoten elkaar te laten ontmoeten.

Doet & Ontmoet
“Doet & Ontmoet. De naam zegt het al. Het is een plek die in het teken staat van fijne ontmoetingen en gezellige activiteiten,” aldus een enthousiaste Marleen Mulder, welzijnsconsulente bij Wonen Plus Welzijn. “De bijeenkomsten staan in het teken van ontspanning. En van samenkomen met buurtgenoten. De koffie staat altijd klaar, net als de verschillende spelborden.”

Druk bezocht
Marleen vertelt verder: “De groep in Kreileroord is in februari gestart en nu al druk bezocht. De mensen die er komen zijn jong en oud door elkaar. Het zijn allemaal dorpsbewoners die graag met elkaar in gesprek gaan over hun dorp en over de plek waar ze wonen. Dat hebben ze gemeen.”

Activiteiten
Naast het drinken van een kop koffie en het voeren van goede gesprekken, worden er ook met enig regelmaat diverse actieve dingen georganiseerd en is er ruimte om bijvoorbeeld praktische, zorg- of welzijnsgerelateerde vragen te stellen. Samen wordt gekeken welke vragen aan welke organisatie kunnen worden gesteld.

Lokale omroep Regio Noordkop maakte een verslag van het bezoek van de wethouder:
Kreileroord komt samen in de Doorbraak (https://www.regionoordkop.nl/20/04/2022/kreileroord-komt-samen-in-de-doorbraak/)

Meer weten?
Neem dan contact op met Marleen Mulder van Wonen Plus Welzijn. m.mulder@wonenpluswelzijn.nl (mailto:m.mulder@wonenpluswelzijn.nl) / 06 – 27865186

bezoek wethouder doet en ontmoet kreileroord bezoek wethouder doet en ontmoet kreileroord