Buurtbemiddelaars in Schagen en Langedijk gezocht!

Wonen Plus Welzijn is op zoek naar vrijwillige Buurtbemiddelaars.

Heeft  u interesse in het verhaal achter de klacht en/of een probleem?

Ziet u het als een uitdaging om mensen die een conflict hebben weer met elkaar in gesprek te brengen?

Of bent u al mediator of bemiddelaar en wilt u extra ervaring opdoen?

Vindt u het leuk om uw talenten in te zetten voor een prettigere en veiligere woonbeleving?

Meldt u dan aan als vrijwilliger Buurtbemiddeling Langedijk en Schagen!

 

Wat is buurtbemiddeling?

Ruzies of problemen tussen buren kunnen hoog opstapelen en het woongenot en de leefbaarheid in een buurt aantasten. Veelvoorkomende problemen zijn bijvoorbeeld rommel, geluidsoverlast, stank of verschillende leefwijzen. Buurtbemiddelaars worden ingezet als buren er samen niet uitkomen. Een buurtbemiddelaar helpt buren hun ergernissen of ruzies samen op te lossen.

 

U werkt in duo’s van wisselende samenstelling. De taken zijn het voeren van kennismakingsgesprekken (huisbezoeken) en bemiddelingsgesprekken met buren die een conflict met elkaar hebben.

Om de vrijwilliger functie als Buurtbemiddelaar te vervullen moet de landelijk erkende basistraining buurbemiddelaar gevolgd worden. Dit is een drie daagse training. Wonen Plus Welzijn bekostigt deze training voor u. Buurtbemiddelaars worden ondersteund door een professionele coördinator  en ontvangen  deskundigheidsbevordering vanuit  Wonen Plus Welzijn.

Aanmelden 
Woont u in de gemeente Langedijk? Stuur dan een korte motivatie en uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres naar Judith Sanstra, coördinator van Buurtbemiddeling Langedijk via  info@buurbemiddeling-langedijk.nl
Woont u in de gemeente Schagen? Stuur dan een korte motivatie en uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres naar Esther van Vugt via info@buurtbemiddelingschagen.nl
Wilt u meer informatie? U kunt ook bellen naar Wonen Plus Welzijn: 0224 – 273 140.

 


.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

buurtbemiddeling buurtbemiddeling