Vrijwilliger Informatiepunt Digitale Overheid

Vind je het leuk om mensen te helpen? Ben je handig in (digitale) administratie? Dan is dit een leuke functie voor jou. Voor het nog op te zetten Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) zijn wij op zoek naar vrijwilligers die een dagdeel per week het spreekuur willen bemensen.

Het IDO is opgezet voor mensen die moeite hebben met digitale dienstverlening en vragen hebben over het regelen van zaken met de overheid.

De informatiepunten worden ondergebracht in bibliotheken zodat mensen makkelijk kunnen binnenlopen met hun vragen. In de gemeente Schagen werken Kopgroep Bibliotheken en Wonen Plus Welzijn samen aan het opzetten van informatiepunten op verschillende locaties.

Als vrijwilliger ben je het aanspreekpunt op het informatiepunt dat wekelijks een dagdeel wordt bezet. Je volgt hiervoor diverse trainingen op vraagherkenning, interculturele communicatie en zakelijke empathie. Je bent daardoor ook goed op de hoogte over wat de aangesloten overheidsinstanties doen. En tevens weet je wanneer en naar wie je kunt doorverwijzen. Een interessante, afwisselende taak waarin contact met mensen voorop staat!

Samen met team IDO vrijwilligers en de coördinator heb je een keer per 6 weken overleg.

We starten binnenkort met het trainingsprogramma en de openstelling van het eerste  informatiepunt Op de donderdagmiddag in de Bibliotheek Schagen, Markt 18. Er volgt ook een IDO in de bibliotheek in Tuitjenhorn. De openingstijden in Schagen zijn van 14.00 tot 16.30 uur.

Heb je interesse of wil je meer weten, neem dan contact op met Elise Visser, coördinator IDO bij Wonen Plus Welzijn op 06 – 46 06 63 76.

computer computer