PG Café over Euthanasie bij dementie 

Bij Wonen Plus Welzijn Langedijk, In de Anbouw, Dorpsstraat 610 Noord-Scharwoude

Het PG Café is een ontmoetingsplek voor iedereen die als vrijwilliger of beroepshalve werkt met mensen met dementie en hun naasten. Of in zijn/haar naaste omgeving te maken heeft met iemand met dementie. Op dinsdag 9 november is er een PG Café bij Wonen Plus Welzijn Langedijk met als thema: Euthanasie bij dementie. Filmmaker/cineaste Sjuul Schaepkens, die de documentaire ‘Als ik ga dan ga ik’ maakte, vertelt hierover en gaat met aanwezigen in gesprek. De bijeenkomst start om 14.30. Na afloop kan om 16.30 uur worden nagepraat tijdens een netwerkborrel.

 

Filmmaker/cineaste Sjuul Schaepkens van Riempst maakte de documentaire Als ik ga-ga ben. In 2013 is de wens van Sjuuls moeder, die dementie had, in vervulling gegaan en is ze onder begeleiding van een zorgzaam team via euthanasie overleden. Haar dierbaren kijken hier met positieve gevoelens en respect op terug. Sjuul laat het leven van haar moeder met dementie zien en de keuze die haar moeder daarin gemaakt heeft. De combinatie van haar wens en haar ziekte bracht haar in een uiterst precaire situatie, waar de huisarts zorgvuldige stappen moest zetten. De casemanager hield in de gaten hoe iedereen zijn best deed om moeders wens te kunnen volbrengen. Sjuul is deze middag zelf aanwezig om haar documentaire in te leiden en daarna n.a.v. haar ervaringen met de aanwezigen in gesprek te gaan.

 

Mantelzorgers, zorgmedewerkers en vrijwilligers uit heel Noord Kennemerland Noord zijn van harte welkom! 

 

Zie het PG Café als een ontmoeting, een klinische les of een workshop: je steekt er altijd wat van op, hetgeen de mensen met dementie en hun naasten weer ten goede komt! 

 

Het PG Cafe is op dinsdag 9 november om 14.30 uur met vanaf 16.30 uur netwerkborrel                    

 

Adres:                     

Servicepunt De Anbouw
Dorpsstraat 610
1723 HJ Noord-Scharwoude

   

Deelname aan het PG Café is kosteloos.
                             

LET OP: parkeergelegenheid is aan de Dorpsstraat en Voorburggracht, niet  bij de Anbouw zelf op het parkeerterrein. (privéterrein)
        

Aanmelden is noodzakelijk met vermelding PG Café Noord-Kennemerland Noord. Stuur hiervoor een e-mail naar: secretariaat@netwerkdementie-nhn.nlDe reservering wordt via e-mail bevestigd.

netwerk dementie noord - holland noord netwerk dementie noord - holland noord