27 oktober Workshop herkennen laaggeletterdheid en doorverwijzen

foto: Stichting Lezen en Schrijven / www.lezenenschrijven.nl

Marja Foppema van Stichting Lezen en Schrijven geeft met Anna Stegmeijer van het Taalhuis Heerhugowaard op 27 oktober een gratis, interactieve workshop in de Anbouw over het herkennen van laaggeletterdheid en het doorverwijzen van mensen die hiermee te maken hebben. Tereza de Vries van Bibliotheek Langedijk en Martine Raams van Wonen Plus Welzijn zijn hier ook bij aanwezig.

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven, rekenen. En daardoor ook vaak met digitale vaardigheden. Invullen van formulieren, een kind voorlezen of helpen met huiswerk, de financiële administratie op orde houden en zorgzaken regelen is voor deze mensen erg lastig. Iemand die niet goed kan lezen of schrijven schaamt zich vaak en op het onderwerp rust helaas nog een groot taboe.

Tijdens de workshop komen de volgende onderwerpen aan bod: algemene informatie over laaggeletterdheid, hoe herken je iemand die onvoldoende basisvaardigheden heeft, hoe maak je lees-en schrijfproblemen bespreekbaar en hoe verwijs je iemand naar het Taalhuis of de bibliotheek.

Belangstellenden zijn welkom op woensdag 27 oktober, van 13.30 tot 15.30 uur bij Wonen Plus Welzijn in de Anbouw, Dorpsstraat 610 in Noord-Scharwoude. Voor meer informatie en aanmelding: e-mail langedijk@wonenpluswelzijn.nl of tel. 0226-318050.

stichting-lezen-en-schrijven-logo-vector stichting-lezen-en-schrijven-logo-vector
laaggeletterdheid schrijven en lezen -pexels laaggeletterdheid schrijven en lezen -pexels