Gezocht: Vrijwilligers voor Informatiepunt Digitale Overheid IDO

Het IDO is opgezet voor mensen die moeite hebben met digitale dienstverlening en vragen hebben over het regelen van zaken met de overheid.

De informatiepunten worden ondergebracht in bibliotheken zodat mensen makkelijk kunnen binnenlopen met hun vragen. In de gemeente Hollands Kroon werken Kopgroep Bibliotheken en Wonen Plus Welzijn samen aan het opzetten van informatiepunten op verschillende locaties.

 

Als vrijwilliger ben je het aanspreekpunt op het informatiepunt dat wekelijks een dagdeel wordt bezet. Je volgt hiervoor diverse trainingen op vraagherkenning, interculturele communicatie en zakelijke empathie. Je bent daardoor ook goed op de hoogte over wat de aangesloten overheidsinstanties doen. En tevens weet je wanneer en naar wie je kunt doorverwijzen. Een interessante, afwisselende taak waarin contact met mensen voorop staat!

Samen met team IDO vrijwilligers en de coördinator heb je een keer per 6 weken overleg.

 

We starten binnenkort met het trainingsprogramma en de openstelling van twee informatiepunten. Op de dinsdagochtend in de Bibliotheek Wieringerwerf, Loggersplein 1. En op woensdagochtend in de Bibliotheek Anna Paulowna, de Verwachting 13. De openingstijden zijn van 10.00 tot 12.30 uur.

 

Heb je interesse of wil je meer weten, neem dan contact op met Caroline de Vries, coördinator IDO bij Wonen Plus Welzijn op 06 - 25 51 38 04.

En zie  link Informatiepunt Digitale Overheid - YouTube

vraagteken vraagteken