Doet & Ontmoet groepen HK vieren Week tegen de eenzaamheid

Tijdens de Week tegen de eenzaamheid hebben LSBO-HK (ouderen), LINK (jongeren) en Wonen Plus Welzijn de handen in elkaar geslagen. Er is bij 10 Doet & Ontmoetgroepen een uitgebreide en overheerlijke high tea geserveerd door cateraar de Polderei. De Hollands Kroonse Uitdaging heeft gelden hiervoor beschikbaar gesteld.

Een groot evenement was door de corona maatregelen niet mogelijk. Maar in een wat kleiner verband aandacht besteden aan dit thema en het heel goed hebben met elkaar was gelukkig wel mogelijk. Tijdens de high tea werd er gepraat over het thema eenzaamheid en wat we er tegen kunnen doen. In deze corona tijden geen vreemd onderwerp. De eenzaamheid is meer aanwezig dan ooit, zowel onder jong als oud. De landelijke organisatie Een tegen eenzaamheid heeft mooie materialen beschikbaar gesteld: zoals placemats waarop allerlei vragen stonden om aan elkaar te stellen.

Jammer genoeg was het alleen mogelijk om een beperkt aantal mensen per Doet & Ontmoet groep te ontvangen in verband met de beperkte ruimte (op 1.5 meter afstand).
Alle plaatsen waren al snel ingevuld.

We hopen het volgend jaar anders te kunnen doen en de deuren open te kunnen stellen voor iedereen die aan wil sluiten. Hiervoor zijn we nu al mooie plannen aan het bedenken.

eenzaamheid persbericht oktober eenzaamheid persbericht oktober