Ontmoetingshuis Langedijk gestart

ingevoerd op 08-04-2019

 

Op 1 april opende Wonen Plus Welzijn Langedijk een ontmoetingshuis voor mensen met dementie. Elke dinsdag en vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur is dit een laagdrempelige plek voor ontmoeting en activiteiten. Toegankelijk voor mensen uit de gemeente Langedijk en Heerhugowaard, maar ook voor mensen uit de omliggende gemeenten.

 

Wonen Plus Welzijn hoopt dat het ontmoetingshuis een vertrouwde plek wordt waar mensen met dementie zich welkom voelen. Qua activiteiten wordt vooral aangesloten op wat men nog kan en hoe deze kwaliteiten in te zetten. Te denken valt aan samen koken en eten, bewegen, tuinieren en klussen. Het ontmoetingshuis is laagdrempelig en de buurt wordt zoveel mogelijk betrokken bij alle activiteiten die het ontmoetingshuis biedt. De leiding is in handen van beroepskrachten met daarnaast ondersteuning van vrijwilligers, bijvoorbeeld bij de activiteiten en de koffie.

 

Om deel te nemen aan de activiteiten is een indicatie nodig dit mag een WMO indicatie zijn maar ook een WLZ indicatie. Wonen Plus Welzijn heeft met veel organisaties een samenwerkingsverband. Er wordt nog gezocht naar een permanente locatie voor het ontmoetingshuis. Bezoekers zijn in eerste instantie welkom op de tijdelijke locatie in Veldzorg, Dorpsstraat 86 in Broek op Langedijk.

Een plek met een prachtig uitzicht over de eilanden en het water.

 

Zaterdag 23 maart 2018 won het Ontmoetinghuis vanuit Lief Langedijk de Martin Neesen prijs. Een geweldige stimulans om te zorgen dat het een heel mooie en fijne plek wordt. Geïnteresseerd? Voor meer informatie/aanmelding kunnen belangstellenden contact opnemen met langedijk@wonenpluswelzijn.nl of tel. 0226-318050.

thee ontmoetingshuis thee ontmoetingshuis