Internationale, muzikale toptalenten te horen in Slot Schagen!

ingevoerd op 24-07-2017

Op 28 juli start in Schagen het 28ste internationale muziekfestival, georganiseerd door The International Music Sessions Bergen, met het eerste klassieke zomeravondconcert in een reeks van 5 opeenvolgende vrijdagavonden.

Jonge internationale toptalenten zullen het publiek verrassen met vertolkingen van klassieke, romantische en vroeg-twintigste eeuwse klassiekers. Fijne luisteravonden in een mooie ambiance.

De volgende drie musici zullen vrijdag de 28e juli vanaf 20:30 in de Ridderzaal van Slot Schagen te beluisteren zijn:

Florian Verweij (1997) is een virtuoze, Nederlandse jonge pianist met een breed en veelzijdig repertoire, waarvan hij onder meer werken van Bach en Beethoven ten gehore brengt. Als solist en in verschillende kamermuziekbezettingen is Florian regelmatig op verschillende podia te horen. Prijzen won hij bij onder andere het Prinses Christina Concours.

De Nederlandse celliste Emma Mercedes Besselaar (1992) maakt vanaf haar vijftiende deel uit van de Jong Talentklas van het Amsterdamse Conservatorium en zit momenteel in het tweede jaar van de Masteropleiding in Londen.

Emma wordt begeleid door Noriko Yabe, een uit Japan afkomstige klassiek pianiste (1975). Zij kreeg op zesjarige leeftijd haar eerste pianolessen. Wegens haar talent debuteerde Noriko als soliste op haar twaalfde jaar in de VS. Als pianodocente is Noriko verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast is zij vaste begeleidster bij de zomeracademie van The International Holland Music Sessions in Bergen (NH). Samen spelen zij stukken van Bosmans, Schumann en Takemitsu.   

Toegangsprijzen: Normaal € 18,00, te koop bij Muziekhandel Beers en bij Boekhandel Plukker (beide op de Gedempte Gracht) maar ook via www.tihms.com/concerts .

Op deze website zijn ook de toegangskaarten te bestellen voor de hele serie, begunstigers TIHMS  € 15,00, CJP/Jongeren tot 30 jaar € 9,00 en kinderen tot en met 12 jaar – mits onder begeleiding van één volwassene - kunnen via deze website gratis toegangskaarten krijgen.

Het volgende zomeravondconcert in Schagen vindt plaats op vrijdagavond 4 augustus.

 

celliste celliste